October 26, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

iOS 14 je brzo izvršen jailbreak: Apple više nije miran!

iOS 14 je brzo izvršen jailbreak
Spread the love

Manje od tjedan dana nakon što je objavljena službena verzija iOS-a 14, objavljeno je da je ugrožen. Ova brzina stavila je Apple pod veliki pritisak.
Razvojni tim iOS jailbreak alata “Checkra1n” objavio je verziju 0.11.0 jailbreak alata, koji dodaje podršku za iOS 14, ali radi samo na ograničenim uređajima.

Najavljujući izdanje softvera, tim je u izjavi izjavio da mu treba “više vremena da zaobiđe Appleove nove sigurnosne mjere” kako bi podržao jailbreaking iOS 14 na novim uređajima.
U iOS 14, Apple je dodao novu prepreku SEPOS-u od A10 i novije verzije (osim Apple TV-a i iBridge-a): Ako se uređaj pokrene iz DFU načina, a Secure Enclave dobije zahtjev za dešifriranje korisničkih podataka, omogućit će dolje. Budući da checkm8 ne daje pravo upravljanja Secure Enclave, nije lako riješiti ovaj problem.

Međutim, kroz nedavno objavljenu ranjivost Blackbird, programeri su uspjeli steći kontrolu nad Secure Enclave na A10 i A10X i onemogućiti ovu prepreku. Istodobno je u tijeku podrška za uređaje A10 i A10X, a očekuje se da će biti dovršena u sljedećih nekoliko tjedana.

Stoga se nova verzija “Checkra1n” može primijeniti samo na iOS 14 i iPadOS 14 na sljedećim uređajima:

iPhone 6s, 6s Plus i SE
iPad (peta generacija)
iPad Air 2
iPad mini 4
iPad Pro (prva generacija)
Apple TV 4 i 4K

Tim je rekao da se nada da će podržati ažurirane uređaje u sljedećih nekoliko tjedana, a podrška za iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X bit će riješena u budućem izdanju.

READ  iPhone 12 gebruikt Snapdragon X55, de volgende generatie zal X60 gebruiken