October 21, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

iOS 14: Ovo je 4 novih najboljih značajki

iOS 14 - Ovo je 6 novih najboljih značajki
Spread the love

Svatko tko instalira iOS 14 na svoj iPhone bit će sretan zbog brojnih novih značajki: dodataka, biblioteke aplikacija, isječaka aplikacija, novog Sirija i još mnogo toga.

1. Biblioteka aplikacija: dalje od aplikacija

Svi znamo problem: Previše instaliranih aplikacija koje se zapravo rijetko koriste. Do sada su aplikacije nestale na posljednjim stranicama aplikacija početnog zaslona, ​​skrivene u nekim mapama. A kad vam zatrebaju aplikacije, opet ih morate potražiti na njihovim mjestima za skrivanje.

Biblioteka aplikacija ios

Apple je prepoznao “problem” i prvi je predstavio iOS 14 Feature App Library. Ovdje možete jednostavno označiti aplikacije koje više ne želite vidjeti na početnom zaslonu. Oni nestaju i mogu se pregledavati samo u knjižnici, zajedno sa svim ostalim aplikacijama koje se mogu podijeliti u određene kategorije (igre, zabava, društvene mreže …). Uz to, postoje prijedlozi s aplikacijama koje često upotrebljavate, kao i „Nedavno dodano“, tj. Aplikacije koje ste posljednji put instalirali.

2. Widgeti: Aplikacije nikada nisu viđene ovako!

Uz komplikacije, značajka Apple Watch prvi se put uvukla u druge operativne sustave. Budući da značajka “Widgeti” neće biti dostupna samo pod iOS 14, već će se pojaviti i za novi iPadOS 14 i novi macOS pod nazivom “Big Sur”.

Widgete već poznajemo sa zaslona “Today View”, kojem možete pristupiti pod iOS 13 prevlačenjem lijevo od početnog zaslona. Tamo ćete pronaći razne značajke, poput prikaza vremena, vijesti, omiljenih telefona, različitih vremenskih zona.

Widgeti ios 14

Međutim, s iOS-om 14 možete i povući widgete na početni zaslon. Dodaci mogu biti različitih veličina i mogu zamijeniti četiri ili osam aplikacija. Ostatak aplikacija prilagođava se novim widgetima i nestaje kad premjestite widgete preko zaslona. Naravno, nekoliko widgeta može se postaviti jedan do drugog na početni zaslon – ili možete prelaziti prstom kroz različite widgete na početnom zaslonu.

READ  WWDC 2020: So you will be there live at the Apple Keynote on June 22nd

Widgeti ne samo da mijenjaju način na koji možemo koristiti aplikacije s iOS-om 14, oni također mijenjaju cjelokupan izgled i čine korisničko iskustvo još dinamičnijim. Vrlo smo znatiželjni vidjeti hoće li nam novi, veliki widgeti doista donijeti toliko koristi koliko Apple obećava – ili će možda i ići na živce nakon određenog vremena.

3. Video u slici: ovo je tek sada?

S ovom značajkom pitali smo se: “Čekajte malo, zašto ova značajka dolazi tek sada”? Budući da je uvod toliko logičan da je zapravo trebao biti tamo od početka. Govorimo o “Picture in Picture Video”, značajci koja je zapravo prilično razumljiva. Ako pogledate videozapis i prijeđete prstom prema gore, videozapis se ne završava, već se nastavlja reproducirati – međutim, smanjuje se dio slike koji se može slobodno pomicati naprijed-natrag na zaslonu.

Želite li se prebacivati ​​između aplikacija? Nema problema, videozapis ostaje otvoren u prvom planu u malom prozoru. Možete čak i video u potpunosti minimizirati, zvuk će se i dalje reproducirati.

4. Vijesti: Apple je uslišio naše molitve

Činjenica da se Apple Memojis može još više individualizirati pod iOS 14 je cool, ali zapravo nije značajka koju smo uključili u svoje molitve za aplikaciju Messages. Ne, Apple je predstavio i druge značajke: “Uvršteni odgovori”. Na iOS 14, članovi grupe poruka mogu izravno odgovoriti na poruku. Ono što je odavno poznato iz messenger aplikacija poput WhatsApp ili Telegram, napokon dolazi u Appleove poruke.

Do sada je bilo moguće odgovoriti samo na određene poruke, poput srca, palca ili uskličnika. Korisnicima poput nas Macweltovih urednika, koji su svakodnevno komunicirali u aplikaciji vijesti, ostvarila se velika želja.

Osim toga, pojedinačni razgovori sada se mogu prikvačiti i za sam vrh aplikacije. Stoga se povijest chata s dnevnim chat partnerima uvijek može brzo doći.

READ  Das Apple iPhone 12 verschenkt möglicherweise kein Zubehör, um die Kosten für 5G-Teile auszugleichen