October 21, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

iOS 14 was snel gejailbreakt: Apple is niet meer kalm!

iOS 14 was snel gejailbreakt
Spread the love

Minder dan een week nadat de officiële versie van iOS 14 werd uitgebracht, is aangekondigd dat deze is gecompromitteerd. Deze snelheid heeft Apple onder grote druk gezet.
Het ontwikkelingsteam van de iOS-jailbreaktool “Checkra1n” heeft versie 0.11.0 van de jailbreaktool uitgebracht, die ondersteuning toevoegt voor iOS 14, maar het werkt alleen op een beperkt aantal apparaten.

Bij de aankondiging van de softwareversie verklaarde het team in een verklaring dat het “meer tijd nodig heeft om de nieuwe beveiligingsmaatregelen van Apple te omzeilen” om jailbreaking iOS 14 op nieuwe apparaten te ondersteunen.
In iOS 14 heeft Apple een nieuwe barrière toegevoegd aan SEPOS van A10 en hoger (behalve Apple TV en iBridge): als het apparaat wordt gestart vanuit de DFU-modus en de Secure Enclave een verzoek ontvangt om gebruikersgegevens te decoderen, zal het inschakelen Het apparaat is naar beneden. Aangezien checkm8 niet het recht geeft om de Secure Enclave te beheren, is het niet eenvoudig om dit probleem op te lossen.

Door de onlangs uitgebrachte Blackbird-kwetsbaarheid hebben ontwikkelaars echter controle gekregen over de Secure Enclave op A10 en A10X en deze barrière uitgeschakeld. Tegelijkertijd is er ondersteuning voor A10- en A10X-apparaten, die naar verwachting in de komende weken zal worden voltooid.

Daarom kan de nieuwe versie van “Checkra1n” alleen worden toegepast op iOS 14 en iPadOS 14 op de volgende apparaten:

iPhone 6s, 6s Plus en SE
iPad (vijfde generatie)
iPad Air 2
iPad mini 4
iPad Pro (eerste generatie)
Apple TV 4 en 4K

Het team zei dat het hoopt in de komende weken bijgewerkte apparaten te ondersteunen, en de ondersteuning voor iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X zal in een toekomstige release worden opgelost.

READ  iPhone 12 Pro Max in pictures: This cell phone is a chunk