October 26, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

iGame RTX 3080 Vulcan een Recensie: grafische kaart met een geweldige prijs

iGame RTX 3080 Vulcan een Recensie
Spread the love

Onlangs kreeg ik de iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart van Colourful Hands. Dit is ook de eerste grafische kaart uit de 30-serie die aan de oppervlakte komt. Kan deze grafische kaart ieders hart veroveren? Maak je geen zorgen, laten we eens kijken naar de kenmerken van deze grafische kaart.

1. Uitgerust met 8nm NVIDIA Ampere-architectuur en GDDR6X-videogeheugen, zijn de prestaties sterk verbeterd.
2. Meerdere inzet van warmteafvoer, met superhoge warmteafvoer-efficiëntie.
3. Het is de enige die een aangepast LCD-zijscherm voor uploadcontrole ondersteunt.
4. RTX-raytracing of DLSS 2.0 om de beeldkwaliteit en de verbetering van de framesnelheid te testen dankzij de nieuwe technologie.
5. Realiseer live-uitzendingseffecten op professioneel niveau en meer perfecte professionele toepassingen.

Laat me eerst de NVIDIA Ampere-architectuur introduceren, die is gebaseerd op 8nm. Vergeleken met de originele Turing RTX-architectuur heeft de NVIDIA Ampere-architectuur zijn rekenkracht verdubbeld. Elke klok voert twee arceringbewerkingen uit, terwijl Turing één keer is. De shaderprestaties bereiken 30 TFLOPS enkele precisieprestaties, terwijl Turing 11 TFLOPS is. De NVIDIA Ampere-architectuur verdubbelt de doorvoer van licht- en driehoeksnijpunten, RT Core bereikt 58 RT TFLOPS en Turing bereikt 34 RT TFLOPS.

rtx 3080 koelkast

Laten we vervolgens eens kijken naar de informatie over het uiterlijk van de iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart.

Qua uiterlijk neemt het algehele beeld van de iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart het imago van toekomstige technologie over. Het algemene beeld is scherp, hoekig en heeft een sterk gevoel voor technologie. Tegelijkertijd is de grafische kaart ook uitgerust met meerdere “RGB” -lampjes om een ​​spel te creëren. De stijl van Bopunk toont perfect het gevoel van toekomstige technologie. De grootte van de grafische kaart is 323 * 158,5 * 60,5 mm, wat zwaarder is dan de vorige generatie grafische kaart. Het is het beste om de beugel van de grafische kaart te gebruiken om de veiligheid van de grafische kaart en het moederbord tijdens de installatie te garanderen.

Als het vlaggenschipproduct van Colourful zet de Vulcan-serie nog steeds de “intelligente” stijl voort. De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart is wederom voorzien van een LCD zijscherm. Dit is de derde generatie van de “V” met een groter en sterker zijscherm. De resolutie is 480 * 128PX. Het grootste verschil met de vorige generatie Vulcan grafische kaart, deze versie van het LCD-zijscherm kan worden omgedraaid, spelers kunnen de hoek van het scherm aanpassen aan de installatiemethode van hun grafische kaart, met een goede afspeelbaarheid.

READ  Meizu 17 Beoordeling - Lage prijs met Sony IMX686-hoofdcamerafoto's

Wat radiatormaterialen betreft, is hij uitgerust met iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart, uitgerust met SWORIZER 3.0 radiator, heeft een heatpipe-ontwerp met een diameter van 6 mm, iGame vacuüm-ijsvloktechnologie en drie voorgeïnstalleerde ‘windvangers’ op de top De vast roterende ventilator ondersteunt intelligente start-stop-technologie.

Introduceer eerst het testplatform. Om de beste prestaties van de RTX 3080 grafische kaart in deze evaluatie te garanderen, gebruiken het moederbord en de CPU de huidige vlaggenschipconfiguratie voor de desktop, als volgt.

In termen van testresultaten gebruikt de benchmarktest 3D MARK, en de game-prestatietest gebruikt de ingebouwde Benchmark van de game om het gemiddelde aantal gameframes te nemen.

Kijk eerst naar de parameters van GPU-Z, RTX 3080 gebruikt GA102-kern, Samsung 8nm, chipoppervlak bereikt 628 vierkante millimeter, heeft 8704 CUDA, frequentie is 1440-1710 MHz, gebruikt 10 GB GDDR6X-geheugen, bitbreedte is 320-bits en geheugenbandbreedte Het bereikt 760,3 GB / s, en de rastereenheid en textuureenheid zijn respectievelijk 96 en 272.

grafische kaart rtx 3080 3dmark

Voor de theoretische test kozen we voor de bekende testsoftware: 3DMARK, en gebruikten we Fire Srike gebaseerd op DX11 om de prestaties te testen bij 1080P resolutie, Fire Srike Extreme om 2K resolutie te testen, en DX12 test kozen we Time spy met 2K resolutie. Om te vergelijken.

De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart scoorde 42089 in de Fire Strike-test. Vergeleken met RTX 2080 is het met 65,3% gestegen en vergeleken met RTX 2080 SUPER met 54,5%.

De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart scoorde 20.932 punten in Fire Strike Extreme. Vergeleken met RTX 2080 is het met 59,2% gestegen en vergeleken met RTX 2080 SUPER met 53%.

READ  Nvidia hat die RTX30-Serie veröffentlicht, um an welche Karte von vor 21 Jahren zu erinnern?

De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart scoorde 17.672 punten in Time Spy. Een stijging van 65% in vergelijking met RTX 2080 en een stijging van 54% in vergelijking met RTX 2080 SUPER.

Voor de speltest hebben we 8 meesterwerkspellen van 3A ‘Assassin’s Creed: Odyssey’, ‘Shadow of the Tomb Raider’, ‘Far Cry 5’, ‘New Blood of the German Headquarters’, ‘DOOM Eternal’, ‘Bright Memory: Oneindig ”,“ Controle ”,“ Grens ”. Onder hen hebben de ‘Control’- en’ DOOM Eternal’-games geen eigen Benchmark, dus we kiezen FrameView om de gemiddelde waarde van hetzelfde scènespel te berekenen en de resterende games worden geregistreerd door de eigen BenchMark van de game om op te nemen het gemiddelde aantal frames. In het spel gebruiken we 1080P-resolutie, 2K-resolutie, 4K-resolutie en de beeldkwaliteit is de hoogste preset om te testen.

Afgaande op de bovenstaande resultaten, heeft de iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart een aanzienlijke toename in het aantal gameframes in vergelijking met de RTX 2080 grafische kaart, met een minimale toename van 53,1% en een maximale toename van 72%.

“Far Cry 5”: Het is ook een 3A-meesterwerk met goed geoptimaliseerde vergelijkingen. Vergeleken met RTX 2080 is de score 20% hoger bij een resolutie van 1080P voor iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB. 2K-resolutie is 63% hoger; 4K-resolutie is 92% hoger.

“Assassin’s Creed Odyssey”: Deze game heette gelijk aan alle wezens voordat de RTX 30-serie werd uitgebracht, maar op de foto kunnen we zien dat er echt grafische kaarten zijn die meer dan 60 frames kunnen stabiliseren bij een resolutie van 4K. De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart scoort 37% hoger bij een resolutie van 1080p; 40% hoger bij 2K-resolutie; en 60% hoger bij 4K-resolutie.

PCI Express (PCIe) is een standaardinterface die communicatie met hoge bandbreedte mogelijk maakt tussen apparaten in een computer.

De beschikbare bandbreedte op PCI Express neemt toe met de evolutie van elke nieuwe versie. PCIe 4.0 ondersteunt tweemaal de bandbreedte van PCIe 3.0, en grafische kaarten uit de RTX 30-serie ondersteunen eindelijk PCIe 4.0, wat betekent dat iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaarten een hogere bandbreedte zullen hebben.

READ  iGame RTX 3080 Vulcan Recenzija: grafička kartica s izvrsnom cijenom

Testomstandigheden: De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart is getest door de PCI Express bandbreedtetest in de 3D Mark door de grafische kaart op het X570 moederbord en Z490 moederbord te installeren. De testresultaten zijn als volgt.

Afgaande op de testresultaten, is de bandbreedte van de iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart jaar op jaar verdubbeld. PCIe 4.0 heeft in dit stadium echter bijna geen invloed op het aantal frames van de game. Natuurlijk verzendt het spel continu gegevens naar de grafische kaart tijdens het laden en draaien, en dit proces vereist een hoge bandbreedte. Met meer bandbreedte kan de game meer gegevens verzenden, de laadtijd verkorten en complexere scenario’s ondersteunen. Bovendien zal 8K-videotransmissie in de toekomst een belangrijke factor spelen.

De iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart is een high-end grafische kaart. Als het vlaggenschip van de Vulcan-serie van Colourful heeft het natuurlijk veel functies, zoals een opklapbaar LCD-zijscherm en ondersteuning voor het op maat uploaden van inhoud. De onderscheidende kenmerken verklaren perfect het vlaggenschiplabel. Bovendien is de iGame GeForce RTX 3080 Vulcan 10GB grafische kaart uitgerust met meerdere warmtedissipatietechnologie, zelfs wanneer de grafische kaart volledig is geladen, kan deze nog steeds een lagere temperatuur krijgen, en met de supervoeding van de grafische kaart is hij volledig voorbereid op stabiel overklokken.

Tegelijkertijd zijn de prestaties sterk verbeterd in vergelijking met de RTX 20-serie. Dit komt ook door de nieuwe NVIDIA Ampere-architectuur GPU-kern, die 28 miljard transistors en een oppervlakte van 628 vierkante millimeter heeft, gebaseerd op Samsung’s 8nm NVIDIA Customised-technologie, GDDR6X videogeheugen van Micron, en drie verwerkingskernen zijn allemaal twee keer zo groot. snelheid van de originele Turing, wat de krachtigste NVIDIA Ampere-architectuur grafische kaart ooit vormt.