October 26, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

Two Trees Sapphire Pro een Beoordeling: de beste 3D-printer van minder dan $300 in 2020

Two Trees Sapphire Pro een Beoordeling
Spread the love

De Two Trees Sapphire Pro is een type printer dat ik nog niet heb getest. Met een complete kooi en een drukbed dat alleen omhoog / omlaag beweegt maar niet vooruit of achteruit. Dit betekent dat de beruchte laagverschuivingen niet meer mogen optreden en dat het printen rustiger en met minder trillingen moet gebeuren. Ondanks de volledige kooi voor stabilisatie, krijgt u een bruikbaar afdrukgebied van minimaal 235x235x235mm. U kunt de printer momenteel bij Aliexpress krijgen.

In tegenstelling tot de conventionele printers die we kennen, heeft de Two Trees Sapphire Pro een iets andere structuur en werkt hij anders. Hier beweegt alleen de extruder in de X- en Y-assen in plaats van alleen in de X-as of omhoog op de Z-as. Het verwarmingsbed gaat nu echter voor elke ploeg naar beneden. Anders werkt het normaal gesproken heen en weer op de Y-as. Maar ik moet toegeven dat de constructie van de Z-assen met het aangesloten printbed / printoppervlak er geweldig uitziet.

Door het aluminium frame moet er een veel stabielere behuizing komen die ook navenant schone prints moet opleveren. Ook zouden er beduidend minder trillingen en bewegingen tijdens het printproces moeten zijn. Hiervoor zijn ook stille stappenmotoren geïnstalleerd. Het afdrukgebied is 235x235x235 mm en dekt gemakkelijk de meest voorkomende afdrukken die u in het dagelijks leven nodig zult hebben. Mocht het groter worden, dan kunnen de 3D-modellen ook softwarematig opgesplitst en individueel geprint worden. Omdat we momenteel aan software werken, heb je hier de vrije keuze of je Cura, Repetier-Host of andere software wilt gebruiken. Naast de autolevel sensor is er ook een filamentsensor geïntegreerd.

De afdruknauwkeurigheid is ± 0,01 mm, de nauwkeurigheid van de Z-as is 0,0025 mm, de X / Y-as is 0,01 mm nauwkeurig, de mondstukdiameter is 0,4 mm, het gebruikte filament is de gebruikelijke 1,75 mm. De laaghoogte kan worden aangepast van 0,1 tot 0,4 mm (via software). Het verbruik tijdens gebruik is maximaal 360W.

READ  U.S. Army disassembles UH-60L Black Hawk helicopter to manufacture spare parts with the 3D printer in the future

Het testapparaat is aangekomen en zou binnen 2,5 uur in elkaar moeten zijn gezet. Om te beginnen was er niet genoeg tijd en de bekabeling zit nog niet in de juiste manier om goed te functioneren. Je moet hier meer tijd plannen, afhankelijk van je kennisniveau. De huidige prijs is $ 299, wat in feite een zeer goede prijs is voor dit soort 3D-printers.

De basisopbouw van het frame is minder een probleem, de kwaliteit van het gekozen materiaal en ook de stabiliteit na opbouw zijn overtuigend. Aan elke kant zijn twee schroeven nodig om de Z-as-structuur zeer snel te bevestigen, en het printplatform kan ook snel en goed worden bevestigd in de instructies. Zelfs als hier al schroeven zijn ingeschroefd die volgens de instructies hun weg zouden moeten vinden, is er niets te zien. Ook al is het in het begin een beetje verwarrend.

Zodra je de deksel op de 4 armen hebt geplaatst en snel hebt vastgeschroefd, begint het echte werk. De printkop is nog steeds het prettige onderdeel om te worden bevestigd aan 3 schroeven, ook al bevestigd. Nou, je kunt de 3 schroeven zien, ze losdraaien en de printkop erop schroeven, vastdraaien.

Allereerst wil ik kort iets zeggen over de structuur. Dit verliep zonder grote problemen. De weinige assemblages (stutten, draadstangen, lineaire geleiding, printkop en deksel) zijn binnen een half uur gemonteerd. Dan moet u voldoende tijd nemen om de banden goed te leggen en vooral om ze goed op te spannen. Het helpt dat de band van goede kwaliteit is en zelfs onder de grotere trekkrachten van het Core-XY-systeem goed en strak gespannen kan worden. Het kostte me persoonlijk de meeste tijd om de kabelboom goed te leggen. Er zijn maar een paar connectoren, maar ik wilde ze zo netjes mogelijk leggen (binnen en buiten de printer). Dit was echter niet zo’n grote uitdaging, aangezien de kabels goed zijn gelabeld en dus elke kabel probleemloos zijn plaats op het moederbord had.

READ  Two Trees Sapphire Pro Review: Best 3D Printer under $300 in 2020

Als je dat eenmaal hebt gedaan, hoef je alleen nog maar de bekabeling en de rest van de accessoires te installeren, netjes verpakt in tassen.

Nou, volgens de instructie promofoto’s zit er een kabelslang boven de printer, je ziet geen kabels meer. Alleen het schakelschema van het moederbord aan de onderkant van de printer wordt beschreven.

Snel printen zonder ghosting moet mogelijk zijn. Kortom: ja dat is het! De snelheid wordt niet beperkt door ghosting die optreedt, maar door de mogelijke printtemperatuur of het smeltgedrag van het filament. Technisch gezien zijn minimaal 300 mm / s mogelijk, realistischer zijn 200 mm / s mogelijk. Ook hier kan ik, indien nodig, niet genoeg materiaal laten smelten zonder met de stroom mee te gaan. De afdrukresultaten zijn indrukwekkend.

Two Trees Sapphire Pro

Het bed kan met drie of vier schroeven worden bevestigd. Ik raad de 3-punts montage aan. Als eerste print zou ik de meegeleverde vuurtoren (in de Model File folder) niet aanraden. Dat is naar mijn mening niet zinvol. U kunt beter beginnen met het controleren van de extruderstappen. De hechting op het bijgeleverde bed is buitengewoon. Vergeeft nivelleringsfouten (daarom zeer geschikt voor beginners). Ik heb de printer uitgebreid getest met PLA, PETG en TPU. Alles is perfect. ABS zou geen probleem moeten zijn omdat de “kooi” het heel gemakkelijk maakt om te omsluiten.
Een bank met een lengte van 8 mm is geen probleem meer dan een kathedal van 25 cm lang. De extruder was een probleem, maar werd op verzoek snel vervangen. Opvallend is dat de bedtemperatuur na verhitting zo’n 5 graden hoger is dan opgegeven. Houd hier rekening mee bij het snijden.

READ  Materialize adds 3D printing material Ultrasint PA6 MF to its portfolio

PETG hield het goed op 60 graden. (Anders krijgt hetzelfde filament minstens 75 graden op mijn glasplaten. De meegeleverde Bowden is erg lang, maar kan gemakkelijk worden ingekort. Bediening met het touchpad is eenvoudig. Laat je echter niet verwarren door het weergegeven IP-adres van het WiFi-display, maar dit is een “placeholder” omdat de hardware niet is geïnstalleerd. Met de TMC 2208 op X en Y is de printer aangenaam stil. Dankzij de XY-kernstructuur trilt er nauwelijks iets. Een tip: behandel de bovenkant van de Z- as met siliconenolie, die graag piept.

Al met al ben ik erg blij met deze 3D-printer. De onderdelen zijn van zeer hoge kwaliteit en de printkwaliteit blijft constant goed. Ik denk dat de SAPPHIRE PRO mijn nieuwe vaste werkpaard wordt in termen van kwaliteit en snelheid.