October 29, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

De uiterst geheime broncode van Windows XP is gelekt en is wild gedownload op internet

De uiterst geheime broncode van Windows XP
Spread the love

Voor een commercieel besturingssysteem is de broncode absoluut het belangrijkste geheim. Als de broncode wordt beheerd door anderen, kan deze niet alleen naar believen worden gekopieerd en ermee geknoeid, maar kan het zelfs ernstige veiligheidsrisico’s veroorzaken voor wereldwijde computernetwerken. Onlangs hebben buitenlandse media gemeld dat de broncode van Windows XP is gelekt en dat deze momenteel op internet circuleert en naar believen kan worden gedownload.

Volgens de bevestiging van enkele verwante organisaties is er een batch Windows-broncode verschenen op buitenlandse forums en sociale platforms. Het lijkt na bevestiging tot Windows XP SP1 te behoren. De relevante beveiligingsonderzoekers hebben bevestigd dat dit waar is door middel van een voorlopige analyse. De broncode bevat ook de Windows NT 3.5 en eerste generatie Xbox-bronbestanden die in mei van dit jaar zijn gelekt.

Veel mensen uitten hun bezorgdheid over de inbreuk op de uiterst geheime broncode van Windows XP. Hoewel Windows XP in 2001 werd gelanceerd en in de komende tien jaar de absolute hegemonie van het wereldwijde besturingssysteem werd, zijn er nog steeds enkele computers die het Windows XP-besturingssysteem gebruiken. Als de broncode is gelekt, kan deze naar hen worden teruggestuurd. Computers veroorzaken grote beveiligingsrisico’s.
Het besturingssysteem Windows XP van Microsoft is al in 2014 gestopt met werken. Volgens de laatste gegevens heeft het momenteel minder dan 1,5% van het wereldwijde aandeel. Benadrukt moet echter worden dat met zo’n groot aantal computers in de wereld, deze 1,5% nog steeds geen klein absoluut aantal is, en de invloed ervan relatief groot is.

READ  Is de mobiele telefoon Huawei Hongmeng OS ver van ons verwijderd?

Er zijn ook enkele mensen die zich niet al te veel zorgen hoeven te maken, omdat Microsoft de broncode van Windows XP al in 2001 aan sommige overheidsinstanties en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen heeft vrijgegeven, omdat deze instellingen bijzonder strenge controles hebben op de beveiliging van de systeem. Dus op veel gebieden is de broncode van Windows XP eigenlijk geen geheim.