October 28, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

Is de mobiele telefoon Huawei Hongmeng OS ver van ons verwijderd?

Is de mobiele telefoon Huawei Hongmeng OS
Spread the love

Een paar dagen geleden onthulde iemand het aanpassingsproces van Hongmeng OS op smartphones op Weibo, voornamelijk beginnend bij de chips op de telefoons, van Kirin 9000 tot Kirin 710, dat brede aandacht heeft getrokken.

Natuurlijk besteedt de buitenwereld naast Huawei’s Hongmeng OS ook aandacht aan de aankomende Huawei Mate 40 mobiele telefoon. Sommige mensen zeiden zelfs in de commentaren dat de Mate 40-telefoon mogelijk is uitgerust met Hongmeng OS 2.0 wanneer deze wordt uitgebracht, wat een beetje te pretentieus is.

Hongmeng OS is ongetwijfeld de moeite waard om naar uit te kijken, maar op smartphones heeft het echt haast en kan het niet komen.

Het Hongmeng OS-aanpassingsplan wordt weergegeven, met uitzondering van het Kirin 970-model

Op 3 oktober legde de digitale blogger “Courage Digital King” het Hongmeng OS-aanpassingsproces bloot, dat voornamelijk verwijst naar de aanpassing van smartphones. Afgaande op de inhoud van Weibo volgt de blogger Huawei en Honor al een lange tijd, en hij heeft enkele interne connecties met Huawei, dus hij heeft een zekere mate van geloofwaardigheid.

Het aanpassingsproces in de openbaring onderscheidt zich voornamelijk van de SoC-processor, het kerntoestel van de smartphone. Specifiek:

De eerste batch is Kirin 9000

De tweede batch is Kirin 990 5G

De derde batch is Kirin 990 4G (gedeeltelijk), Kirin 985 en Kirin 820 (gedeeltelijk);

De vierde batch is Kirin 820 (gedeeltelijk), Kirin 980 en Kirin 990 4G (gedeeltelijk) vierde batch;

Ten slotte, Kirin 810 en Kirin 710 (gedeeltelijk).

tegen 2020 is de HDC al Hongmeng OS 2.0

Vanuit het perspectief van Huawei’s Kirin-chipproductsysteem is deze onthulling redelijk.

De Kirin 9000 is een Kirin-chip die Huawei publiekelijk heeft aangekondigd, maar geen specifieke informatie heeft vrijgegeven of publiekelijk heeft verkocht; wat kan worden bevestigd, is dat het is vervaardigd met behulp van TSMC’s 5nm-proces en zal worden opgenomen in de aankomende Huawei Mate 40-serie smartphones. .

READ  Najveći inozemni saveznici Huaweia stabilizirali su 7nm čipove

De eerste reeks aanpassingen eraan is niet verrassend.

Naast de Kirin 9000 is de Kirin 9-serie aangepast aan de Kirin 990-serie (inclusief 5G / 4G), de Kirin 985 en de Kirin 980; onder hen is de Kirin 985 een mid-to-high-end Kirin-chip die in 2020 werd gelanceerd, en de Kirin 990-serie is de vlaggenschip-chip van 2019, Kirin 980 is de vlaggenschip-chip van 2018 – ze gebruiken allemaal het TSMC 7nm-proces, maar er zijn eerste en tweede generaties.

Wat betreft de Kirin 970 uit 2017 die het 10nm-proces gebruikt, wordt dit niet ondersteund.

Kijkend naar de Kirin 8-serie, zijn er twee fiches in het aanpassingsplan. Onder hen is Kirin 820 een Kirin-chip die in maart van dit jaar werd gelanceerd, gepositioneerd als een middenklasse; Kirin 810 werd vorig jaar uitgebracht en was voor het eerst uitgerust met Huawei’s zelf ontwikkelde Da Vinci-architectuur; beide maken ook gebruik van TSMC’s 7nm-procestechnologie.

De laatste is de 7-serie Kirin 710, die in juli 2018 werd uitgebracht en is gebouwd met behulp van TSMC’s 12nm-proces – de langst uitgebrachte chip en de laagste procestechnologie in het bovenstaande aanpassingsplan.

Over het algemeen zal Huawei onder de Kirin-chips die bij de bovenstaande onthullingen betrokken zijn, teruggaan naar het aanpassingsplan, dat ten vroegste de Kirin-chips en gerelateerde modellen omvat die in 2018 zijn uitgebracht, en de minimale processortechnologie is 12 nm.

De Kirin 9000 is een Kirin-chip die

Opgemerkt moet worden dat in het smartphoneproductsysteem van Huawei (en Honor) niet alle modellen Kirin-chips gebruiken en dat sommige low-end producten MediaTek- en Qualcomm-chips gebruiken. Momenteel maakt dit deel uit van de machine of het model aangepast gaat worden is nog niet bekend.

READ  Telefonica builds 5G without Huawei

Bovendien, hoewel deze onthulling de relevante Kirin-chip betreft, wordt er niet specifiek gesproken over de aanpassingstijd, dus voor gewone consumenten is de verwachte waarde waaraan deze onthulling kan voldoen niet zo hoog.

Hongmeng is het waard om naar uit te kijken, maar kan niet ongerust zijn op smartphones

Hongmeng OS verscheen voor het eerst op de Huawei Developer Conference (HDC) van 2019; tegen 2020 is de HDC al Hongmeng OS 2.0.

In feite heeft Hongmeng OS grote vooruitgang geboekt van 1.0 naar 2.0.

Zo kondigde Wang Chenglu, president van Huawei Consumer Business Software, op de vorige Huawei Developer Conference officieel de volledige platformtoolketen van Hongmeng OS aan, inclusief het Hongmeng OS-toepassingsframework, meer dan 13.000 API’s, HUAWEI DevEco-ontwikkeltools, Ark-compiler en distributietoepassing.

Natuurlijk is Hongmeng 2.0 ook open source geweest en kunnen relevante codes al worden gedownload via officiële kanalen.

Hongmeng OS-toepassingsframework

Deze kunnen ook worden beschouwd als de inspanningen van Huawei om de migratie van smartphones naar Hongmeng OS te bevorderen.

Vanuit de latere situatie, waaronder Baidu Maps, Didi, enz., Heeft een groep applicatieontwikkelaars hun samenwerking met Hongmeng OS aangekondigd via officiële kanalen, wat ook aantoont dat Hongmeng OS ook langzaam vooruitgang boekt in applicatie-ecologie.

In een risicovolle omgeving is het verstandig om nog een optie te hebben.

Voor Huawei’s smartphonebusiness is het, althans voorlopig, nog steeds onafscheidelijk van het Android-ecosysteem. HMS 5.0 is ook in volle gang; zelfs als het het alternatieve besturingssysteem Hongmeng is, is het onafscheidelijk van de overerving van enkele van de bestaande ontwikkelingsresultaten onder het Android-applicatie-ecosysteem, zoals Ark Compiler en HMS.

READ  Is Huawei Hongmeng OS mobile phone far away from us?