October 29, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

Je li Huawei Hongmeng OS daleko od nas?

Je li Huawei Hongmeng OS daleko od nas
Spread the love

Prije nekoliko dana netko je otkrio postupak prilagodbe OS Hongmeng na pametnim telefonima na Weibu, uglavnom počevši od čipova na telefonima, pokrivajući Kirin 9000 do Kirin 710, što je privuklo široku pozornost.

Naravno, osim Huaweijevog OS Hongmeng, vanjski svijet obraća pažnju i na nadolazeći Huawei Mate 40 mobitel. Neki su ljudi čak rekli u komentarima da je telefon Mate 40 možda opremljen sustavom Hongmeng OS 2.0 kada bude objavljen – što je pomalo pretenciozno.

Hongmeng OS-u nesumnjivo se isplati radovati, ali na pametnim telefonima stvarno se žuri i ne može doći.

Izložen je plan adaptacije OS OS Hongmeng, izuzimajući Kirin 970 model

Digitalni bloger “Courage Digital King” 3. listopada izložio je proces prilagodbe OS Hongmeng, koji se uglavnom odnosi na adaptaciju pametnih telefona. Sudeći prema sadržaju Weiba, bloger već duže vrijeme prati Huawei i Honor, a ima neke unutarnje veze među Huaweijem, pa ima određeni stupanj vjerodostojnosti.

Proces adaptacije u otkrivanju uglavnom se razlikuje od SoC procesora, osnovnog uređaja pametnog telefona. Posebno:

Prva serija je Kirin 9000

Druga serija je Kirin 990 5G

Treća serija je Kirin 990 4G (djelomična), Kirin 985 i Kirin 820 (djelomična);

Četvrta serija je Kirin 820 (djelomična), Kirin 980 i Kirin 990 4G (djelomična) četvrta serija;

Konačno, Kirin 810 i Kirin 710 (djelomično).

Iz perspektive Huaweijevog sustava proizvoda čipova Kirin, ovo je otkriće razumno.

HDC je već Hongmeng OS 2.0

Kirin 9000 je Kirin čip koji je Huawei javno objavio, ali nije objavio određene informacije niti ih je javno prodao; ono što se može potvrditi jest da je proizveden TSMC-ovim 5nm postupkom i da će se isporučivati ​​u nadolazećoj Huawei Mate 40 seriji pametnih telefona. .

READ  Samsung and LG Display will stop supplying high-end smartphone panels to Huawei

Prva serija prilagodbi tome ne čudi.

Uz Kirin 9000, serije Kirin 9 prilagođene su Kirin 990 seriji (uključujući 5G / 4G), Kirin 985 i Kirin 980; među njima je Kirin 985 srednji do visoki Kirin čip lansiran 2020. godine, a Kirin 990 serija je vodeći čip 2019. godine, Kirin 980 je vodeći čip 2018. godine – svi koriste TSMC 7nm proces, ali postoje prva i druga generacija.

Što se tiče Kirin 970 iz 2017. godine koji koristi 10nm postupak, on nije podržan.

Gledajući Kirin 8 seriju, u planu adaptacije nalaze se dva čipa. Među njima je Kirin 820 Kirin čip lansiran u ožujku ove godine, pozicioniran kao srednji raspon; Kirin 810 objavljen je prošle godine, prvi je put opremljen Huaweijevom samorazvijenom Da Vincijevom arhitekturom; obojica također koriste TSMC-ovu 7nm procesnu tehnologiju.

Posljednji je Kirin 710 serije 7, koji je objavljen u srpnju 2018. godine, a izgrađen je pomoću TSMC-ovog 12nm procesa, najduže objavljenog čipa i najniže procesne tehnologije u gore navedenom planu prilagodbe.

Općenito, među Kirin čipovima koji su uključeni u gore navedena otkrića, Huawei će se vratiti na plan adaptacije, pokrivajući Kirin čipove i srodne modele objavljene najranije 2018. godine, a minimalna procesorska tehnologija je 12nm.

Valja napomenuti da u Huaweijevom (i Honor) sustavu pametnih telefona svi modeli ne koriste Kirin čipove, a neki niži proizvodi koriste MediaTek i Qualcomm čipove. Trenutno ovaj dio stroja hoće li model biti prilagođen još nije poznat.

Grupa programera najavila je suradnju s Hongmeng OS

Uz to, iako ovo otkriće uključuje odgovarajući Kirin čip, ono ne govori posebno o vremenu prilagodbe, pa za obične potrošače očekivana vrijednost koju ovo otkriće može ispuniti nije tako velika.

Hongmengu se isplati radovati, ali na pametnim telefonima ne može biti zabrinut

READ  Is Huawei Hongmeng OS mobile phone far away from us?

Hongmeng OS prvi se put pojavio na Huawei Developer Conference (HDC) 2019 .; do 2020. godine HDC je već Hongmeng OS 2.0.

Zapravo je Hongmeng OS postigao velik napredak s 1,0 na 2,0.

Primjerice, na prethodnoj Huaweijevoj razvojnoj konferenciji, predsjednik Huawei Consumer Business Software Wang Chenglu službeno je najavio cjeloviti lanac platforme alata Hongmeng OS, uključujući aplikativni okvir Hongmeng OS, više od 13 000 API-ja, razvojne alate HUAWEI DevEco, program za kompajliranje i distribuciju Ark.

Naravno, Hongmeng 2.0 također je otvoren, a relevantni kodovi već se mogu preuzeti sa službenih kanala.

To se također može smatrati Huaweijevim naporima u promicanju migracije pametnih telefona na Hongmeng OS.

Iz kasnije situacije, uključujući Baidu Maps, Didi, itd., Grupa programera najavila je suradnju s Hongmeng OS-om službenim kanalima, što također pokazuje da Hongmeng OS polako napreduje u ekologiji aplikacija.

U rizičnom okruženju pametno je imati još jednu mogućnost.

Za Huaweijevo poslovanje s pametnim telefonima, barem zasad, još uvijek je neodvojivo od Android ekosustava. HMS 5.0 je također u punom jeku; čak i ako se radi o alternativnom OS Hongmeng, on je neodvojiv od nasljeđivanja nekih od postojećih razvojnih rezultata u okviru ekosustava Android aplikacije, kao što su Ark Compiler i HMS.