October 29, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

Chuwi CoreBook Pro en Recension – Du måste läsa detta innan

Chuwi CoreBook Pro en Recension
Spread the love

Billiga bärbara datorer från Kina finns inte längre exklusivt som lågpresterande ”billiga hem”. Olika tillverkare har länge erbjudit inte bara modern design med högkvalitativt utförande utan också tack vare äldre processorer, kraftfullare konfigurationer förutom de svaga Celeron-chipsen. Chuwi CoreBook Pro är en representant för denna kategori och lanserades nyligen. Eftersom CoreBook Pro omedelbart gjorde oss nyfikna beställde vi en bärbar dator för test. Vi var tvungna att lägga omkring € 360 på bordet och fick till och med en gratis väska med oss. Tyvärr har erbjudandet med väskan för närvarande löpt ut.

Databladet är imponerande för priset. Förutom 8 GB DDR4 RAM får du en 256 GB SSD, en andra M.2-kortplats som också stöder NVMe SSD, en snygg IPS-skärm med 2k-upplösning och 3: 2-format, en modern design med högkvalitativt utförande och, sist men inte minst en Intel Core i3-processor Skylake-generation, som är mycket snabbare än en Core M3, vilket också är populärt i denna prisklass.

Men om du vill byta ut eller uppgradera den fabriksinstallerade SSD-enheten måste du öppna Chuwi CoreBook Pro helt. För att göra detta måste du ta bort alla skruvar på undersidan. Det finns också ytterligare skruvar gömda under de bakre gummifötterna. Sedan kan du flytta en spatel mellan bottenplattan och topplocket för att försiktigt lossa klämmorna. Då kan bottenplattan tas bort och avslöjar insidan.

Chuwi CoreBook Pro behöver inte gömma sig här heller. Allt ser bra ut och tillverkaren använder det tillgängliga utrymmet helt. Metall används för förstärkning vid viktiga punkter, vilket bidrar till den ovannämnda vridstyrkan. Kylsystemet ser genomtänkt ut och fläkten gör ett högre kvalitetsintryck än många konkurrerande produkter. Batteriet är skruvat och kan eventuellt bytas ut. Men det kommer antagligen inte någon ersättare igen.

READ  Samsung 870QVO en Recension - Utforska hemligheterna

Om du ger någon Chuwi CoreBook Pro och frågar dem vad den bärbara datorn kommer att kosta, kommer du garanterat inte att få några svar som ligger under 500 €. De människor som vi vågade experimentet med gav priser mellan 700 och 1000 € som uppskattning (utan att känna till databladet). Faktum är att Chuwi också skulle kunna kalla sådana priser med motsvarande kraftfullare hårdvara, eftersom CoreBook Pro sänker en riktigt bra siffra både vad gäller utseende och utförande. Den bärbara datorn ser bara elegant och modern ut. Smala bildskärmsramar och en förvånansvärt tunn konstruktion, i kombination med massor av robust aluminium, ger ett extremt högkvalitativt intryck, som man inte nödvändigtvis förväntar sig till ett pris av cirka € 360.

Skärmen i Chuwi CoreBook Pro är relativt liten med en diagonal på 13,1 tum, men kommer i ett 3: 2-format. Detta format passar mycket bra för produktiv användning, eftersom det finns mer utrymme, särskilt i höjd, än med en 16: 9-skärm. Speciellt när det gäller ordbehandling har du en mycket bekväm användarupplevelse. Dessutom erbjuder Chuwi CoreBook Pro en upplösning på 2160 x 1440 pixlar. I prisintervallet mindre än € 400 är en 2k-skärm definitivt en höjdpunkt och snarare en sällsynthet. Om du inte har problem med en liten skärm kan du ta med extra utrymme för att arbeta på skärmen och också få en mycket hög pixeldensitet för en skarp bild. Enskilda pixlar kan endast ses från ett betraktningsavstånd på ca. 20 cm.

Om detta inte stör dig erbjuder Chuwi CoreBook Pro ett utmärkt tangentbord. Allt är precis här, från typkänslan, till volymen när du skriver, till tillförlitlighet. Tangenterna ger en tydlig haptisk återkoppling när du skriver. Tangentbordet fjäder inte när det trycks ned ordentligt. Så du stöter på märkbart fast mark. Skrivbruset lämnar också ett högkvalitativt intryck. Nyckelresan är tydligt närvarande men inte heller för stor. Du kan skriva här väldigt snabbt här utan att behöva oroa dig för att du hoppat över knapptryckningar eller liknande. Nycklarna är också mycket stabila och lutar inte eller skraller åtminstone.

READ  Update: is Apple planning AR glasses for 2021? Cheaper iPads on the go

Processorn i Chuwi CoreBook Pro kan verka skrämmande vid första anblicken. När allt kommer omkring används ”bara” en Core i3-processor här, och sedan en äldre modell från Skylake-generationen. I förhållande till priset gjorde Chuwi ett mycket bra val här, eftersom Core i3-6157U är extremt konkurrenskraftigt i detta prisklass. Å ena sidan är CPU: n betydligt snabbare än en Celeron N4100, som ofta finns i intervallet 200 till 300 €, och också lite snabbare än en Core M3-7Y30, som fortfarande ofta ligger i intervallet 300 till 400 € stött på. Följande tabell ger dig en grov översikt över prestandaförhållandet mellan processorns processorer baserat på Geekbench 5.

Ett litiumpolymerbatteri är installerat i Chuwi CoreBook Pro, som har tre celler och en kapacitet på 46,2 wattimmar. Teoretiskt kan du också byta batteri eftersom det är skruvat på. Problemet kommer dock att vara att hitta en lämplig ersättare, varför byte inte kommer att vara ett alternativ i praktiken.

Chuwi CoreBook Pro förlitar sig uteslutande på WLAN för nätverksåtkomst. Ett Intel WLAN-kort är installerat för detta, närmare bestämt AC-7265. Detta är en kombination av Bluetooth och WiFi som stöder AC WiFi förutom Bluetooth 4.2. I testet mätte vi en solid bandbredd på 436Mbit / s förutom routern. En våning under den är fortfarande en solid 48Mbit / s. Sammantaget är mottagningen bra och går inte av någonstans i huset.

När det gäller batteritid kan Chuwi CoreBook Pro övertyga. Den typiska körtiden i vardagen sträcker sig över 4 till 8 timmar, beroende på skärmens ljusstyrka och användningsscenario. Om processorn och GPU: n laddas permanent kan batteriet naturligtvis ta slut snabbare. Enligt vår erfarenhet håller batteriet i 5 till 6 timmar när du surfar, 6 till 7 timmar i kontorsläge och 8 timmar när du tittar på Netflix med låg ljusstyrka på skärmen.

READ  Chuwi CoreBook Pro Recenzija - ovo morate pročitati prije