October 28, 2020

CroatiaRh

CroatiaRh – China Products News – Reviews – How to – All information about China shopping.

Chuwi CoreBook Pro Recenzija – ovo morate pročitati prije

Chuwi CoreBook Pro Recenzija
Spread the love

Jeftini prijenosnici iz Kine više nisu dostupni isključivo kao „jeftine kuće“ s niskim performansama. Razni proizvođači već dugo nude ne samo moderne dizajne s visokokvalitetnom izradom, već i zahvaljujući starijim procesorima snažnije konfiguracije, osim slabih Celeronovih čipova. Chuwi CoreBook Pro predstavnik je ove kategorije i tek je nedavno pokrenut. Budući da nas je CoreBook Pro odmah učinio znatiželjnim, na test smo naručili prijenosno računalo. Morali smo na stol staviti oko 360 eura, a čak smo i sa sobom dobili besplatnu torbu. Nažalost, ponuda s torbom trenutno je istekla.

Datasheet je impresivan po cijeni. Uz 8 GB DDR4 RAM-a, dobivate 256 GB SSD-a, drugi M.2 utor koji također podržava NVMe SSD-ove, stilski IPS zaslon s razlučivošću 2k i formatom 3: 2, moderan dizajn s visokokvalitetnom izradom i, posljednje ne manje važno, Intel Core i3 procesor Skylake generacije, koji je puno brži od Core M3, koji je također popularan u ovom cjenovnom rangu.

Chuwi CoreBook Pro laptop

Međutim, ako želite zamijeniti ili nadograditi tvornički instalirani SSD, morate potpuno otvoriti Chuwi CoreBook Pro. Da biste to učinili, morate ukloniti sve vijke s donje strane. Tu su i dodatni vijci skriveni ispod stražnjih gumenih nogu. Tada možete pomicati lopaticu između osnovne ploče i gornjeg kućišta kako biste pažljivo olabavili kopče. Tada se osnovna ploča može ukloniti i otkriva unutrašnjost.

Chuwi CoreBook Pro ni ovdje se ne mora skrivati. Sve izgleda dobro obrađeno, a proizvođač u potpunosti koristi raspoloživi prostor. Metal se koristi za ojačanje na važnim točkama, što doprinosi gore spomenutoj torzijskoj čvrstoći. Sustav hlađenja izgleda dobro promišljeno, a ventilator ostavlja dojam veće kvalitete od mnogih konkurentskih proizvoda. Baterija je zavrnuta i potencijalno se može zamijeniti. No, vjerojatno više neće biti zamjene.

READ  Meizu 17 Recenzija - niska cijena s kamerom Sony IMX686

Ako nekome date Chuwi CoreBook Pro i pitate ga koliko će koštati prijenosno računalo, zajamčeno nećete dobiti odgovore koji su u rasponu manjem od 500 €. Ljudi s kojima smo se odvažili na eksperiment dali su cijene između 700 i 1000 € (bez poznavanja tehničkog lista). Zapravo, Chuwi bi također mogao nazvati takve cijene s odgovarajuće moćnijim hardverom, jer CoreBook Pro smanjuje stvarno dobru brojku što se tiče izgleda, ali i izrade. Laptop izgleda jednostavno šik i moderno. Tanki okviri zaslona i zapanjujuće tanka konstrukcija, upareni s obiljem čvrstog aluminija, stvaraju izuzetno kvalitetan dojam koji ne bi nužno očekivao po cijeni od oko 360 eura.

Chuwi CoreBook Pro laptop dizajn

Zaslon u Chuwi CoreBook Pro relativno je mali, dijagonale 13,1 inča, ali dolazi u formatu 3: 2. Ovaj je format vrlo pogodan za produktivnu upotrebu, jer ima više prostora, posebno u visini, nego sa zaslonom 16: 9. Pogotovo što se tiče obrade teksta, imate vrlo ugodno korisničko iskustvo. Uz to, Chuwi CoreBook Pro nudi rezoluciju od 2160 x 1440 piksela. U rasponu cijena manjem od 400 eura, zaslon od 2 tisuće zasigurno je vrhunac i prilično je rijetkost. Ako nemate problema s malim zaslonom, možete donijeti dodatni prostor za rad na zaslonu, a također ćete dobiti vrlo visoku gustoću piksela za oštru sliku. Pojedinačni se pikseli mogu vidjeti samo s vidljive udaljenosti od cca. 20cm.

Ako vam ovo ne smeta, Chuwi CoreBook Pro nudi svestrano izvrsnu tipkovnicu. Ovdje je sve točno, od osjećaja tipkanja, glasnoće prilikom tipkanja do pouzdanosti. Tipke daju jasne povratne informacije prilikom tipkanja. Tipkovnica ne opruža kad se čvrsto pritisne. Dakle, nailazite na primjetno čvrsto tlo. Buka pri tipkanju također ostavlja dojam visoke kvalitete. Putovanje ključa je očito prisutno, ali nije ni preveliko. Ovdje možete pisati vrlo brzo, bez brige o preskočenim pritiscima tipki ili slično. Tipke su također vrlo stabilne i ni najmanje se ne naginju niti zveckaju.

READ  Fobase Air Pro Review - Cheap Apple Watch Clone

Procesor u Chuwi CoreBook Pro na prvi pogled može izgledati zastrašujuće. Napokon, ovdje se koristi “samo” Core i3 procesor, a zatim i stariji model iz generacije Skylake. U odnosu na cijenu, Chuwi je ovdje napravio vrlo dobar izbor, jer je Core i3-6157U izuzetno konkurentan u ovom cjenovnom rangu. S jedne strane, CPU je znatno brži od Celerona N4100, koji se često nalazi u rasponu od 200 do 300 €, a također i malo brži od Core M3-7Y30, koji je i dalje često u rasponu od 300 do 400 € naišao. Sljedeća tablica daje vam okvirni pregled omjera performansi između procesora procesora zasnovanih na Geekbenchu ​​5.

Bluetooth također savršeno funkcionira i s deaktiviranim WiFi-jem ili WiFi vezom od 5 GHz s solidnim dometom u dvije do tri sobe. Međutim, s aktivnom WLAN vezom od 2,4 GHz postoje uobičajene smetnje, tako da se više ne možete udaljiti od laptopa sa slušalicama, a da ne prekidate zvuk.

U Chuwi CoreBook Pro ugrađena je litij-polimerna baterija koja ima tri ćelije i kapacitet od 46,2 vatnih sati. Teoretski, bateriju možete i promijeniti jer je vijak. Međutim, problem će biti pronalazak prikladne zamjene, zbog čega zamjena u praksi neće biti opcija.

Chuwi CoreBook Pro oslanja se isključivo na WLAN za pristup mreži. Za to je instalirana Intel WLAN kartica, točnije AC-7265. Ovo je kombinacija Bluetooth-a i WiFi-a koji uz Bluetooth 4.2 podržava i AC WiFi. Na testu smo izmjerili solidnu propusnost od 436Mbit / s uz usmjerivač. Jedan kat ispod njega još uvijek ima solidnih 48Mbit / s. Sve u svemu, recepcija je dobra i nigdje se u kući ne prekida.

U pogledu trajanja baterije, Chuwi CoreBook Pro može uvjeriti. Uobičajeno vrijeme izvođenja u svakodnevnom životu proteže se na 4 do 8 sati, ovisno o svjetlini zaslona i scenariju korištenja. Ako su procesor i GPU trajno napunjeni, baterija se naravno može brže isprazniti. Prema našem iskustvu, baterija traje 5 do 6 sati tijekom surfanja, 6 do 7 sati u uredskom načinu i 8 sati kada gledate Netflix s niskom svjetlinom zaslona.

READ  Chuwi AeroBook Pro 15.6 announced